Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Strom přání už potřetí na kraji

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 22. 12. 2016 08:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Zaměstnanci krajského úřadu a krajští zastupitelé pořídili vánoční dárky pro bezmála stovku dětí z dětských domovů a azylových domů Libereckého kraje. Děti si dárky převzaly tento týden přímo zpod krajského vánočního stromku.

Třetím rokem pořádá Liberecký kraj dobročinnou akci s názvem Strom přání. Jejím smyslem je obdarovat a zpříjemnit vánoční čas i dětem z dětských a azylových domů. Pozvání na Strom přání přijaly děti z Dětského domova Dubá-Deštná, děti z Dětského domova Semily, děti a rodiče z Domova pro matky s dětmi (sv. Anna, sv. Monika), z Domu rychlé pomoci Česká Lípa a z Azylových domů Jonáš (Česká Lípa, Nový Bor, Dobranov).

„Chceme, aby se děti dobře bavily a k tomu si s sebou odnesly dárek, o který předtím napsaly Ježíškovi. Proto pro ně kromě dárků také vybíráme poutavý program,“ říká Martin Půta, hejtman kraje. O skvělou zábavu všech přítomných se postaral beatboxer Tiny a duo yoyařů Romana Kučery. Celým programem vtipně provázel liberecký moderátor Martin Kraus. Vynikající voňavé domácí perníčky pro děti k dozdobení dle vlastního vkusu upekla paní Trpišovská alias Neplecha na plechu. Výtečné pohoštění pro děti připravil KNL Catering. Do Liberce a zpět je bezpečně a zdarma všechny dovezly autobusy společnosti Busline.

Děti si připravily krátké taneční a hudební vystoupení. Malé děti si nejčastěji přály hračky a plyšová zvířátka, ti starší kosmetiku a menší elektronická zařízení.

„Chtěl bych i touto cestou znovu poděkovat těm zaměstnancům kraje a zastupitelům, kteří se do akce Strom přání letos zapojily. Vidět tu nepředstíranou radost v očích všech těchto dětí je pro nás největší odměnou,“ uzavírá již tradiční vánoční akci ředitel krajského úřadu René Havlík. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky