Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tragická událost v Berlíně přinesla i zvýšená bezpečnostní opatření v kraji

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 12. 2016 13:15

Sdílet článek

Na tragickou událost, která se stala v pondělí ve večerních hodinách v Berlíně, reaguje i Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, a to na základě rozhodnutí ministra vnitra a nejvyššího vedení Policie České republiky.

Rovněž i policie v Libereckém kraji přijala zvýšená bezpečnostní opatření. V rámci nich jsou již od včerejšího rána v ulicích kraje na dvě desítky policejních hlídek. Policisté vyzbrojeni dlouhými zbraněmi monitorují situaci zejména v místech s větší koncentrací osob, tedy náměstí, autobusová či vlaková nádraží, obchodní a nákupní centra, apod. V rámci preventivních opatření spolupracují policisté i se strážníky městské policie, kdy společně monitorují předem vytipované lokality a riziková a exponovaná místa.

Policisté z odboru cizinecké policie monitorují pohyb osob a vozidel na bývalých hraničních přechodech. Namátkovou kontrolou prochází jak vlaky mířící ze Žitavy do Hrádku nad Nisou, tak i vozidla osobní přepravy a pěší.

Vedle těchto zvýšených bezpečnostních preventivních opatření se policisté rovněž zaměřují na kriminalitu spojenou s adventním obdobím, tedy zejména na pouliční kriminalitu a delikty majetkového charakteru.

„Vítám tato bezpečnostní opatření, zvýšený dohled policejních hlídek v ulicích a v místech, kde se zdržuje více lidí, považuji to v této době za potřebné. S krajským ředitelem policie plukovníkem Husákem jsme samozřejmě v pravidelném kontaktu,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Chtěl bych ubezpečit obyvatele kraje, že naší prioritou je zajištění bezpečnosti, nicméně v tuto chvíli bych rád sdělil, že veškerá opatření jsou preventivního charakteru a podle zatím všech dostupných informací, které máme k dispozici, nehrozí naší republice bezprostřední ohrožení,“ sdělil ředitel krajské policie v Liberci plukovník Vladislav Husák. „A samozřejmě jsme připraveni reagovat na jakoukoliv změnu situace,“ uzavřel Husák.

TZ: mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Foto: Policie ČR

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky