Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Death metal zazní na Troskách, aby pomohl malé holčičce

Šimice Marie

tiskový mluvčí

  • 22. 08. 2017 15:16
  • Kultura
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Turnovská  Purnama a další tři kapely vytvoří metalové peklo na Benefičním koncertu na podporu boje s rakovinou na Troskách. Chtějí tak finančně podpořit čtyřleté děvčátko, které v současnosti bojuje se zákeřnou nemocí.

Benefiční koncert na hradě Trosky se uskuteční 26. srpna od 19. hodin a pořádá ho turnovská hudební formace Purnama. Ta už se několik let zabývá podobnými dobročinnými koncerty, kdy výtěžek ze vstupného a z prodeje CD jde ve prospěch nemocných dětí.  Jedním z míst pro jejich benefici je již po třetí také hrad Trosky, který jim k ní nabídl vhodné prostory. Po Martinovi se svalovou distrofií, Vanesce s nemocí motýlích křídel, letos přišla na řadu Andulka, která bojuje s rakovinou. Nad celou dobročinnou akcí převzal záštitu Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

„Vážím si toho, že muzikanti z turnovské kapely Purnama už před třemi lety vymysleli projekt Metal for Hope a pořádají metalové koncerty jako benefice pro nemocné děti. To je důkazem, že i mladí metalisté mají srdce a myslí na druhé. Považoval jsem proto za samozřejmé, že jejich projekt podporuje také Liberecký kraj. Snad výtěžek z benefičního koncertu přispěje Andulce k zajištění kvalitnější péče, anebo jí třeba jenom zpříjemní dobu léčení. Není nic smutnějšího, než když vážnou chorobou onemocní ti, kteří jsou teprve na prahu života a měli by mít celý život před sebou,“ řekl Pavel Svoboda, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální resort.

Na hradě společně s pořádající Purnamou zahrají ještě další tři kapely podobného žánru. Z Hořic přijede Set my Brain, z německé Žitavy Pikodeath a z Liberce New Hate Form, kteří svůj koncert podpoří velkou video projekcí na hrad a překvapením. Okolo 23. hodiny rozzáří nádvoří hradu ohňová show v podání Fire Show Alterna. Všichni zahrají a vystoupí bez nároku na honorář. Naopak diváci si mohou za své stokorunové vstupné, kromě hezkého zážitku odnést domů i nějakou výhru z tomboly, jakou je třeba poukaz v hodnotě tisíc korun na nové tetování.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky