Hospodářská komora ČR ocenila absolventy Střední školy v Lomnici nad Popelkou

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

• 26. 10. 2017 14:06
  • Školství

Stejně jako v letech minulých, tak i v letošním roce získali navržení absolventi prestižní ocenění Hospodářské komory ČR. V sobotu  7. října 2017 v rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL 2017 na Výstavišti PVA EXPO Letňany v Praze 9 předali zástupci Hospodářské komory ČR ocenění nejlepším absolventům technických, řemeslných, gastronomických oborů a oborů služeb středních odborných škol z celé republiky. Slavnostní předání proběhlo v Kongresovém sále.

Pozvané žáky a zástupce škol přišli pozdravit významní hosté, Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory České republiky, Marta Nováková, viceprezidentka Hospodářské komory České republiky, Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj. Význam celé akce pak podtrhuje získání záštity prezidenta republiky.

V letošním 22. ročníku převzalo ocenění celkem 5 absolventů naší školy. Osvědčení nejlepšího absolventa HK ČR svědčí bezesporu o požadované kvalitě absolventa a zároveň slouží i jako doklad o odborných schopnostech uplatnitelných v praxi. Naše blahopřání patří na jedné straně oceněným a na straně druhé učitelům odborného výcviku, odborných i teoretických předmětů. Čestné uznání za vysokou úroveň praktické přípravy získala také Střední škola Lomnice nad Popelkou. Ocenění na slavnostním předávání si spolu se zástupci školy mohli z důvodu pracovního vytížení převzít pouze 2 ocenění žáci (na fotografii zleva Václav Šebek - zástupce HK, Jiří Vrána - obor Pekařská výroba, Miroslava Rajmová - zástupce školy, Jitka Kolaříková - obor Cukrář, Václav Šimůnek - zástupce školy).  Na fotografii z červnového předávání výučních listů (zleva Jiří Vrána, Tereza Hartigová, Václav Dlouhý, Jitka Kolaříková, Michal Beňák, z učebních oborů Cukrář - dívky a Pekařská výroba - chlapci).

TZ/ Střední škola Lomnice nad Popelkou