Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Knihovna v Liberci připravila novou službu pro imobilní čtenáře, nosí jim knihy domů

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 30. 01. 2017 11:09

Sdílet článek

Až k imobilním čtenářům domů začali knihy roznášet pracovníci Krajské vědecké knihovny v Liberci. Tato novinka je určena čtenářům, kteří dlouhodobě nemohou vlivem vnějších okolností knihovnu navštívit.

Služba se týká se všech šesti poboček. Klienti musí být starší 70 let či dlouhodobě imobilní a musí být registrovaným čtenářem.
"Zavedením donáškové služby jsme zjistili, že tomuto okruhu čtenářů schází sociální kontakt. Rozhodli jsme se proto, že knihy nejen doneseme, ale že také s naším čtenářem nějakou dobu strávíme,“ popsal novinku Marek Sekyra, vedoucí oddělení Všeobecná knihovna, které službu poskytuje. „Prozatím jsme pro donášku knih určili jedno páteční odpoledne v měsíci, bude-li ohlas větší, rádi se přizpůsobíme a budeme přicházet častěji. Přihlásit zájemce mohou samozřejmě i jejich příbuzní," doplnil Sekyra.
Pravidla a podmínky pro využití služby jsou uvedeny na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v sekci „služby“. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím webové stránky či přímo u pultu Všeobecné knihovny.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky