Knihovna v Liberci připravila novou službu pro imobilní čtenáře, nosí jim knihy domů

Daníčková Blanka

• 30. 01. 2017 11:09

Až k imobilním čtenářům domů začali knihy roznášet pracovníci Krajské vědecké knihovny v Liberci. Tato novinka je určena čtenářům, kteří dlouhodobě nemohou vlivem vnějších okolností knihovnu navštívit.

Služba se týká se všech šesti poboček. Klienti musí být starší 70 let či dlouhodobě imobilní a musí být registrovaným čtenářem.
"Zavedením donáškové služby jsme zjistili, že tomuto okruhu čtenářů schází sociální kontakt. Rozhodli jsme se proto, že knihy nejen doneseme, ale že také s naším čtenářem nějakou dobu strávíme,“ popsal novinku Marek Sekyra, vedoucí oddělení Všeobecná knihovna, které službu poskytuje. „Prozatím jsme pro donášku knih určili jedno páteční odpoledne v měsíci, bude-li ohlas větší, rádi se přizpůsobíme a budeme přicházet častěji. Přihlásit zájemce mohou samozřejmě i jejich příbuzní," doplnil Sekyra.
Pravidla a podmínky pro využití služby jsou uvedeny na webových stránkách knihovny www.kvkli.cz v sekci „služby“. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím webové stránky či přímo u pultu Všeobecné knihovny.