Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajští úředníci opět doplní šatník sociálně slabým

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 10. 2017 15:26
  • Sociální

Sdílet článek

Nepotřebné starší oblečení, ale i další věci jako například hračky nebo kuchyňské nádobí poslouží opět dobré věci. V pátek 13. října se v přízemí mrakodrapu Krajského úřadu Libereckého kraje uskuteční už pošesté sbírka Dejte věcem druhou šanci. Výtěžek sbírky, organizované jen pro krajské úředníky, poputuje k těm, kteří na pořízení oblečení a drobností do domácnosti nemají dost vlastních peněz.

Sbírku připravuje každý rok na jaře a na podzim sociální odbor úřadu. Pro nashromážděné věci si obvykle přijedou pracovníci některé z charitativních organizací Libereckého kraje. Ti je potom sami přidělují lidem bez přístřeší, matkám v azylových domech a dalším lidem v nouzi.

„Sbírku oblečení pro sociálně slabé už vzali naši úředníci za svou. Obvykle naplní věcmi dvě dodávky, což představuje bezmála dvě stě velkých pytlů šatstva a ostatních věcí,“ vysvětlil Pavel Svoboda, náměstek hejtmana pro sociální věci. „Tento pátek si pro výtěžek ze sbírky přijede Oblastní charita Liberec. Věci roztřídí a rozdělí mezi sociálně slabé v Liberci a okolních obcí,“ doplnil.

Obvykle se v místnosti, do které nosí úředníci nepotřebné, ale funkční šatstvo, nashromáždí vedle oblečení, kuchyňského nádobí a hraček pro děti také drobné domácí spotřebiče nebo třeba deky, baťohy a spacáky. „Vloni někdo do sbírky věnoval dokonce kuchyňský stůl,“ dodal Pavel Svoboda.

Poprvé se sbírka Dejte věcem druhou šanci uskutečnila na jaře roku 2015.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky