Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

„Krása na textilu“ bude k vidění v budově krajského úřadu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 11. 2017 00:00

Sdílet článek

Ve výstavní síni vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje proběhne dne 4. prosince 2017 v 16:00 hodin slavnostní vernisáž, která zahájí téměř měsíc trvající adventní výstavu s názvem Krása na textilu. Expozici textilních tapiserií a fototapiserií pořádají výtvarníci Josef Sazama a Josef Viták. Záštitu nad výstavou převzala členka Rady Libereckého kraje Květa Vinklátová.

Výstava prací Josefa Sazamy a Josefa Vitáka proběhne od 4. do 29. prosince 2017. Součástí slavnostní vernisáže bude klavírní vystoupení. Hudební improvizaci předvede Luboš Jerje. Expozice bude přístupná každý všední den od 8:00 do 17:00 hodin, v pondělí a středu se návštěvníci mohou zdržet o hodinu déle, tedy do šesté večerní, v pátek o hodinu méně – do 16:00 hodin.    

Jmenovci Sazama s Vitákem pořádají výstavu již poněkolikáté. „Společně jsme se sešli a zkusili použít fotografii jako základ textilního obrazu. A tak vznikly fototapiserie a ty, vedle klasických tapiserií, vám představíme na připravené výstavě. Doufáme, že vás zvláštní atmosféra těchto textilních obrazů zaujme. Vlastní technika tvorby bude popsána v minikatalogu v areálu výstavy,“ dodal k tématu expozice Josef Viták.

  • Pozvánka Krása na textilu (.pdf)
    795 kB
    29. 11. 2017 14:16

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky