Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Láska není jednoduchá věc

Šimice Marie

tiskový mluvčí

  • 21. 08. 2017 07:58

Sdílet článek

V sobotu 30. září v 15 hodin bude vernisáží zahájena pozoruhodná výstava Heshama Malika, která nese název Kara Sevde.  Tuto výstavu autor připravuje jako fórum, exhibici lidských vztahů, obětí, vzestupů a pádů ve jménu lásky.

 

Název expozice napovídá, že dvanáct dřevěných oboustranných realizací a dvacítka obrazů ve výstavním prostoru Kotelna v Železném Brodu bude věnováno lásce, konkrétně o cestě, která někde začíná a také končí. Výraz Kara Sevde se totiž dá volně přeložit jako černá láska. Tento turecký slovní obrat pojmenovává temnou stranu původní láskyplné emoce vášně. Láska je jako cesta, kterou procházíme a která není jednoduchá. Zajímavostí této výstavy je, že realizace nemají kontextově ani formálně žádné hranice, autor Hesham Malik pracuje s různými formami výtvarného vyjádření. Vernisáž výstavy, která potrvá do 15. prosince, proběhne v sobotu 30. září 2017 od 15 hodin.

 

Autor Hesham Malik je původem z Indie, studoval na Waterloo Univerzitě v kanadském Torontu, mnoho let cestoval po světě, kde se etnograficky věnoval studiu různých nativních kultur, jakými jsou například indiánské a africké domorodé kmeny. Dnes žije se svou rodinou v České republice.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky