Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyhlásil dotační program - Poznáváme kulturu pro školní rok 2017/2018

Šírová Květa

podpora odborného vzdělávání, administrace portálu EDULK.cz

  • 04. 10. 2017 13:25

Sdílet článek

Liberecký kraj vyhlásil nový dotační program s názvem „7.5 Poznáváme kulturu“ pro školní rok 2017/2018. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu přijímá žádosti o příspěvek na kulturní aktivity základních škol Libereckého kraje od 2. října.  

 

„O příspěvek mohou žádat základní školy na území Libereckého kraje. Liberecký kraj přispěje úspěšnému žadateli nejvýše 70% na projekt, maximálně částkou 15.000 Kč a minimálně 4.000 Kč.

Celkem je vyčleněno 650.000 Kč a příjem žádostí bude probíhat průběžně do vyčerpání částky určené pro tento program, nejpozději však do 30. dubna 2018,“ informuje radní kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libereckého kraje Květa Vinklátová.

 

Cílem programu je podpora účasti žáků jednotlivých tříd základních a středních škol v Libereckém kraji a jejich doprovodu na připravených aktivitách příspěvkových organizací Libereckého kraje a dalších vybraných institucí pro oblast kultury. Snahou je vzbudit zájem u žáků základních a středních škol o regionální kulturu, prohloubit jejich dosavadní znalosti a dovednosti. Vytvořit nabídku kulturně vzdělávacích aktivit pro školy s důrazem jejího využití pro výuku a praxi.

 

„Touto podporou chceme pomoci rodičům a školám přivést děti ke kultuře. Ne ve všech rodinách je kultura běžnou součástí rodinného života a stává se, že se děti dostanou se školou na výstavu, do muzea či galerie poprvé v životě. A jak u těchto dětí, tak i tam, kde je v rodinách návštěva kulturních akcí v programu běžná, může například výstava v muzeu, či výstava výtvarného umění nebo například výukový program v některé z těchto institucí, vyvolat zájem o téma, či oblast, ke které by se jinak nedostaly“, poznamenala Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

 

Do programu jsou zapojeny příspěvkové organizace kraje, konkrétně Severočeské muzeum v Liberci, Oblastní galerie Liberec, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě a dalších 6 sbírkotvorných institucí – Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, Podještědské muzeum v Českém Dubu, Vlastivědné muzeum ve Vysokém nad Jizerou, Městské muzeum v Železném Brodě, Zámek Svijany a Městské muzeum a galerie Lomnice nad Popelkou.

 

Všechny informace naleznete na internetových stránkách Libereckého kraje, v záložce Dotace: http://dotace.kraj-lbc.cz/75-Poznavame-kulturu-pro-skolni-rok-20172018-r423239.htm

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky