Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Lidé si budou moci v muzeu vystavit své vlastní houby

Šimice Marie

tiskový mluvčí

  • 12. 09. 2017 11:31

Sdílet článek

Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě zve všechny zájemce z řad široké veřejnosti na rozsáhlou výstavu hub, představující druhy rostoucí v Libereckém kraji. Výstava se bude konat v termínu od 22. 9. do 24. 9. 2017.

Realizace programu bude probíhat v ambitu Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě od pátku do neděle. Samotná výstava bude doplněna mykologickou poradnou, vedenou zkušeným mykologem Josefem Slavíčkem. Na ni lze přinést jakékoliv druhy hub, které si lidé budou moci nechat bezpečně určit a případně se o nich více dozvědět.

Jako již tradičně, i v letošním roce bude výstava hub doplněna průvodním programem pro děti. Je pro ně připravena nejen tvůrčí dílna, ale také pracovní listy či vědomostními kvízy.

Program je zdarma a je pořádán Vlastivědným muzeem a galerií v České Lípě, za finančního přispění Libereckého kraje.

Vlastivědné muzeum v České Lípě proto vyzývá veřejnost, že pokud by se chtěla aktivně zapojit do výstavy, mohou lidé přinést své vlastní mykologické sběry od 19. – 21. 9. 2017. Houby se pak stanou součástí expozice.

Více informací před akcí na www.muzeumcl.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky