Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Na mzdy v sociálních službách obdrží Liberecký kraj od státu ještě 34 milionů korun

25. 09. 2017

V druhé polovině října dostane Liberecký kraj ze státního rozpočtu finanční prostředky ve výši 34 milionů korun. Tyto peníze jsou určeny na částečné spolufinancování osobních nákladů sociálních služeb v souvislosti s navýšením mezd a platů v sociálních službách nařízeném od 1. července 2017. 

Poskytovatelé sociálních služeb budou moci žádat o finanční prostředky Liberecký kraj v dalším kole dotačního řízení pro rok 2017. Termín a podmínky dotačního kola schválila krajská rada na svém zasedání 19. září. Žádat bude možno pouze pomocí elektronického formuláře na internetových stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

„Zájemci budou moci žádat o finanční podporu na kofinancování osobních nákladů v termínu od 20. do 24. října tohoto roku. Učinit tak musí výhradně elektronicky prostřednictvím internetové aplikace OKslužby – poskytovatel, tedy aplikace, kterou pro účely dotačního řízení spravuje Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro sociální oblast Pavel Svoboda.

Po uplynutí tohoto termínu budou žádosti vyhodnoceny a návrhy dotace pro jednotlivé sociální služby budou schvalovány během listopadu v radě a zastupitelstvu Libereckého kraje. Peníze budou žadatelům vyplaceny v závěru tohoto roku.

„Bližší informace získají zájemci na úřední desce kraje, z krajského informačního systému sociálních služeb a z webových stránek odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje,“ doplnil náměstek Svoboda. Aplikace pro podávání žádostí je dostupná na www: http://portal.mpsv.cz/soc/ssl/poskyt.

Foto: DD Český Dub

Bc. Žitná (Dědková) Markéta
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624