Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prázdniny končí, začíná školní rok

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 31. 08. 2017 16:50
  • Školství
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Prvním dnem nového školního roku je pondělí 4. září. Nejen v Libereckém kraji je tento den slavnostním pro tisíce žáků, nejen těch, kteří do škol nastupují poprvé.

Do lavic dvou set základních škol se v Libereckém kraji chystá usednout 40 tisíc žáků. Učitelé přivítají více než pět tisíc prvňáčků. Ve srovnání s rokem minulým se jejich počet nijak významně nezmění, i když nadále pokračuje mírný růst celkového počtu žáků základních škol, protože z devátých tříd odešlo v minulém roce méně žáků ve srovnání s žáky letošních prvních tříd.

„Ve více než šesti stech třídách padesáti středních škol se ve školním roce 2017/2018 bude připravovat na své budoucí povolání 15 tisíc žáků. Do prvního ročníku středních škol vstoupí okolo 4.500 žáků. V šesti vyšších odborných školách počet studentů každoročně klesá, očekáváme, že v letošním roce jich nastoupí necelých sto,“ říká Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství.

V 250 mateřských školách v Libereckém kraji je zapsáno více než 15 tisíc dětí.

U příležitosti zahájení nového školního roku navštíví vedení Libereckého kraje některé školy. Hejtman Martin Půta přivítá první školní den žáky a pedagogy Gymnázia a Střední odborné školy v Jilemnici. Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro školství, stráví tento den na Integrované střední školy v Semilech, do níž poprvé nastoupí žáci nového oboru Požární ochrana. V České Lípě zahájí nový školní rok žáci a učitelé Obchodní akademie se statutární náměstkyní Jitkou Volfovou. Další škola, které bude poctěna návštěvou člena rady kraje, je Střední zdravotnická škola a Vyšší zdravotnická škola v Liberci, kam zavítá náměstek Přemysl Sobotka. Gymnázium v Jablonci nad Nisou sídlící v ulici U Balvanu navštíví náměstek hejtmana Pavel Svoboda. Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově přivítá radní Květu Vinklátovou. A ředitel krajského úřadu René Havlík navštíví u příležitosti prvního školního dne Obchodní akademii a Jazykovou školu s právem státní jazykové zkoušky v Liberci. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky