Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Příjem žádostí o kotlíkovou dotaci kraj ukončí ke konci dubna

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 04. 2017 12:33
  • Rozvoj

Sdílet článek

Sto šedesát žádostí o kotlíkovou dotaci vyhodnotil Krajský úřad Libereckého kraje k úterku 18. dubna. Druhá výzva na pořízení kotlů na biomasu a tepelných čerpadel, kde je připraveno 14.040.000 Kč, pokryje však finanční příspěvek pro 115 žadatelů – majitelů rodinných domů. Příjem žádostí kraj ukončí k 30. dubnu.

Rozhodnutí o poskytnutí dotace bude radě kraje předloženo na jednání 2. května. Ostatní projektové žádosti budou doporučeny ke schválení do takzvaného zásobníku projektů. Z něj budou uspokojeny žádosti v případě uvolnění finančních prostředků.

Od zahájení příjmů žádostí, tedy od pondělí 3. dubna 7:00 hodin, přijala podatelna krajského úřadu celkem 307 žádostí za více než 37 mil. Kč.

„Na podzim vyhlásíme další výzvu k příjmu žádostí o kotlíkové dotace. Pro žadatele bude k dispozici 135 mil. Kč a přihlásit se budou moci i ti, na které se nyní nedostane a na podzim splní podmínky vyhlášeného programu. Finanční příspěvek bude určený na výměnu starých kotlů za automatické kombinované kotle, což znamená uhlí/biomasa, dále na kotle výhradně na biomasu, plynové kotle či tepelná čerpadla,“ dodává Radka Loučková Kotasová, radní pro hospodářský a regionální rozvoj, evropské projekty a územní plánování.

logolink kotlíkové dotace

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky