Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V krajské nemocnici byla podepsána zásadní smlouva

16. 10. 2017

Dnešním dnem se projekt Modernizace Krajské nemocnice Liberec, a.s. posunul zase blíže ke své realizaci. Došlo k podpisu smlouvy mezi Krajskou nemocnicí Liberec, a. s. (KNL a. s.) a libereckým SIAL architekti a inženýři spol. s.r.o, která je základem pro výstavbu nového nemocničního pavilonu, tzv. Centra urgentní medicíny, který bude nejen komfortní pro lékaře a zdravotnický personál, ale zejména zachová špičkovou medicínu pro obyvatele Libereckého kraje. Hotový by měl být v roce 2022 a stát bude 1,4 miliardy korun. Liberecký kraj na něj přispěje částkou 1 miliarda korun.

„Podpis smlouvy je důležitým krokem na cestě k novému pavilonu v KNL, a.s. Věřím, že dneškem začíná již reálná práce na projektu a následně i na samotné stavbě. Kromě ní je však nutné podporovat i běžné investice včetně obnovy přístrojů. To je úkol pro vedení nemocnice a tři akcionáře, tj. Liberecký kraj, Statutární město Liberec a Město Turnov. Osobně jsem připraven rozumné investice podporovat,“ sdělil Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro zdravotnictví.

„Podpisem smlouvy s projektantem skončila otevřená architektonická soutěž, díky které jsme získali formu a tvar nového pavilonu urgentní medicíny. Dalším cílem teď bude kvalitní projektová dokumentace, podle které bude v budoucnu možné postavit novou budovu jako jednu z podmínek zachování špičkové medicíny pro obyvatele Libereckého kraje. Kraj se zavázal tento projet podpořit částkou ve výši 1 miliardy korun a je připraven aktivně vstoupit i do financování stavby projektu,“ řekl na dnešním slavnostním podpise smlouvy hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Dalším krokem po dnešním stvrzení smlouvy mezi zadavatelem a dodavatelem projektové dokumentace bude vyhotovení projektové dokumentace, díky níž bude možné v budoucnu postavit novou budovu v komplexu stávající krajské nemocnice a zachovat tak zdravotní službu špičkové kvality pro Liberecký region. S nápadem stavby nového pavilonu tzv. Centra urgentní medicíny přišel před pěti lety lékařský ředitel Richard Lukáš. Předpokládaná výše stavební investice je 950 milionu Kč bez DPH. Liberecký kraj celý projekt podpoří částkou ve výši 1 miliardy korun. Předpokládané zahájení stavby je v roce 2020, ukončení v roce 2022.

Mgr. Fulková Andrea
andrea.fulkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226332
Mobil: 739541549