Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Všechna vozidla v majetku příspěvkových organizací budou dovybavena systémem pro sledování aut

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 09. 2017 17:01

Sdílet článek

Rada kraje rozhodla o tom, že všechna vozidla, která jsou v majetku příspěvkových organizací, budou vybavena systémem pro sledování aut. Před necelými dvěma lety byl tzv. Car Control nainstalován ve vozidlech krajského úřadu a čtyřiadvaceti krajských organizací. Nyní bude toto zařízení povinným vybavením, a to u vozidel, kde stáří není vyšší než deset let nebo se jedná o funkční pracovní stroje. Další nasazení se týká 137 služebních vozidel, které vlastní celkem 52 příspěvkových organizací Libereckého kraje.

Veřejná zakázka byla vysoutěžena v roce 2015 celkovým nákladem na 1.450.000 Kč. Podle náměstka hejtmana Marka Pietera však celá částka vyčerpána nebude. „Ceny za zařízení na sledování jsou různé, záleží na typu motorového vozidla. Měsíční poplatek za službu pro jedno vozidlo činí 150 Kč bez DPH, cena služby sledování vozidla za období 48 měsíců včetně nákladů na pořízení jednotky a instalace do vozidla činí celkem 8.140 Kč (169,58 Kč/měsíc),“ komentuje náměstek.

Tato služba včetně zařízení zpřehlední využívání vozidel, zefektivní kontrolu a zjednoduší veškerou evidenci jejich provozu.

Liberecký kraj má celkem 85 příspěvkových organizací, ne všechny využívají služební vozidla. Systém Car Control bude mít po doplnění 76 organizací. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky