Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Blíží se termín pro odevzdání nominací na Knihu roku Libereckého kraje 2017

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 03. 2018 00:00

Sdílet článek

Ještě do 15. března 2018 je možné nominovat literární díla do soutěže Knihu roku Libereckého kraje za rok 2017. Cílem soutěže je ocenit autory a nakladatele za mimořádný počin vydaný v příslušném kalendářním roce se vztahem k Libereckému kraji.

„Záměrem udílení ceny Kniha roku Libereckého kraje je podpořit autory a nakladatele k vydávání a šíření regionální literatury a také její propagace,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pověřená řízením resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Přihlásit do soutěže se mohou autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčí části, tradic, příběhů, historie, výrobků apod.

Zaslané přihlášky následně zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu či grafického zpracování knih.

Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově. Ocenění vítězům předá hejtman Libereckého kraje Martin Půta a radní Květa Vinklátová u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv 23. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci. „Chceme, aby se ze soutěže Kniha roku Libereckého kraje stala postupem času tradiční a respektovaná akce, a věřím, že pomůže vítězným titulům i k většímu úspěchu u čtenářů. I proto máme v porotě osobnosti jako je Jiří Padevět a Radek Sidun,“ dodala Květa Vinklátová.

Podmínky pro přihlášení do soutěže, včetně přihlášky a statutu soutěže najdete na webu Libereckého kraje: https://kultura.kraj-lbc.cz/ostatni/soutez-kniha-roku-libereckeho-kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky