Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Čtenář roku Libereckého kraje

26. 03. 2018

Čtenář roku Libereckého kraje 2018 byl  vyhlášen v sobotu 17. 3. 2018 v Krajské vědecké knihovně Liberci. Nominaci na ocenění podalo 8 knihoven z Libereckého kraje a většina z nominovaných  se zúčastnila i slavnostního vyhlášení, na které je doprovodili zástupci  či  zástupkyně  jednotlivých knihoven a samozřejmě nechyběli ani rodinní příslušníci – ostatně vybírali jsme z našich nejmladších čtenářů, tak to ani jiné být nemohlo. Celkově bylo do krajského kola vybráno knihovnami v kraji 13 dětí a do Krajské vědecké knihovny přijely děti z Doks, České Lípy, Jablonce nad Nisou, Turnova a Paceřic a  doplnili je malí čtenáři z liberecké knihovny.

Vyhlášení čtenáře roku proběhlo za účasti radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje Květy Vinklátové, náměstka primátora pro školství, sociální věci a kulturu Ivana Langra a ředitelky Krajské vědecké knihovny v  Liberci Blanky Konvalinkové. Naši nejmladší čtenáři  obdrželi diplomy a dárky, které věnoval jednak Liberecký kraj, jednak statutární město Liberec a také  Regionální organizace SKIP Libereckého kraje. Centrum Babylon Liberec poskytlo účastníkům vstupenky do Aquaparku a Lunaparku. Vstupenky darovala též ZOO Liberec. Hlavní cenu pro vítěze věnovala liberecká Home credit Arena, Schneiderovi se tak mohou těšit na muzikálovou show Madagaskar.

Přestože všichni nominovaní nejmladší čtenáři obdrželi diplom s titulem  Čtenář roku 2018 Libereckého kraje, vítězem krajského kola Nejmladší čtenář Libereckého kraje se stal Ondřej Schneider (20 měsíců), který se sestrami a s maminkou pravidelně chodí na pobočku Krajské vědecké knihovny v Liberci ve Vesci, všichni sourozenci si půjčují knížky (celkově mají na čtenářských kontech až 200 výpůjček) a kromě toho navštěvují i podvečerní čtení pohádek a jiné pořady, které pobočka nabízí.

Po slavnostním vyhlášení a předání odměn následoval pěkný program – Lucie Romancová z Krajské vědecké knihovny nabídla dětem Muzikohrátky a po malém občerstvení již následovalo divadlo Kordula se svou pohádkou O kmotru Zajícovi. Zájemcům byla samozřejmě nabídnuta prohlídka liberecké knihovny. Společně s dětmi jsme si užili příjemné dopoledne.

 

Za RV SKIP Libereckého kraje Dana Kroulíková

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624