Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Domov Raspenava otevírá novou kavárnu, jedinou ve městě

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 03. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Nová kavárna, nazvaná Domov, se otevře v pondělí 12. března v prvním patře Smědavské Rychty v Raspenavě. Kavárna bude jediným zařízením tohoto druhu ve městě. To ji vybudovalo společně s Domovem Raspenava, který pomáhá dětem a mladým lidem s mentálním a kombinovaným zdravotním postižením.

„Otevření kavárny vnímám jako dobrý krok, který pomůže lidem s handicapem postupně se začlenit do většinové společnosti,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí Pavel Svoboda.

Slavnostní křest jediné kavárny ve městě naplánovalo vedení domova na 15. hodinu. Běžný provoz odstartuje v úterý 13. března. „Žádná kavárna nebo cukrárna v Raspenavě není. Máme tady jenom hospodu. Proto nás už před časem napadlo, že bychom mohli jednu takovou kavárnu, určenou pro veřejnost, vybudovat. Bude současně sloužit jako sociálně terapeutická dílna. Což znamená, že vařit kávu nebo čaj a péci bábovky, koláče, perník a další jednoduché dezerty budou s pomocí asistentů naši klienti,“ vysvětlila ředitelka Domova Raspenava Květa Kutílková.

Kavárna Domov bude mít otevřeno v každý všední den od 10:00 do 16:30 hodin. Do sálu se vejde až 25 hostů. Nejmenším návštěvníkům bude sloužit dětský koutek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky