Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jak motivovat studenty k sociálnímu podnikání

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 25. 09. 2018 00:00

Sdílet článek

V Liberci proběhne úvodní setkání projektu InnoSchool, který chce na středních školách podporovat zájem o sociální podnikání mezi evropskými studenty. „Jak motivovat k sociálnímu podnikání už na středních školách?" je název úvodního setkání, které proběhne 27. září v Libereckém coworkingovém centru KultiVAR.

Součástí této akce bude panelová diskuse, do které přijdou diskutovat například zástupci Národního ústavu pro vzdělávání. EDUin či NNTB. Na úvodním setkání se také můžete potkat s DEX Innovation Centre a Libereckým krajem, kteří jsou českými partnery tohoto mezinárodního projektu. InnoSchool řeší potřebu systémové změny v podpoře slabé podnikatelské kultury a nízkého zapojení do vzniku sociálních inovací a podnikání již v adolescentním věku. Obecným cílem projektu, který je spolufinancován Evropskou Unií (ERDF, IPA) skrze Danube Transnational Programme, je posílit sociální inovace a podnikatelského ducha studentů středních škol. Tohoto cíle chce projekt dosáhnout vznikem a zavedením vysoce inovativního vzdělávacího systému, který kombinuje inovativní prvky právě pro adolescenty.

Na středních školách v Libereckém kraji dojde k pilotnímu testování tohoto inovativního vzdělávacího systému, který chce zlepšit atraktivnost a dopad vzdělávacích systémů používaných v učebních osnovách evropských středních škol.

Vše potřebné o akci a způsobu přihlášení naleznete na:  http://dex-ic.com/pozvani_na_uvodni_akci_projektu_innoschool

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky