Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ještěd hostil olympioniky

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 17. 12. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Bílá zima a adventní čas zavály bývalé olympioniky Libereckého kraje na horský hotel Ještěd, kde jim vedení hotelu poskytlo domovské zázemí s bohatým pohoštěním. Pozdravit osobnosti našeho sportu přijel hejtman Libereckého kraje Martin Půta a náměstek pro rezort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Petr Tulpa.

Bylo to již šesté předvánoční setkání olympioniků, kde byli oceněni bývalí reprezentanti – olympionici, kteří v tomto roce dosáhli kulatá životní jubilea. Nejstaršímu Zdeňku Remsovi bude 29.12.2018 90 let. Za Liberecký kraj jubilantům popřál Martin Půta a Petr Tulpa. Kulturní dárek všem dala sopranistka Věra Poláchová v doprovodu harfenistky Markéty Doubravské.

„Mezi významnými osobnostmi se objevili jména běžkyně na lyžích Gabriela Soukalová, sáňkař Vladimír Resl, skokan Leoš Škoda a Zdeněk Remsa, za severskou kombinaci Libor Foltman a Tomáš Kučera, volejbalistky Elen Moskalová a Irena Tichá, biatlonista Pavel Ploc starší či hokejista Ladislav Šmíd,“ vypočetl Pavel Benc, předseda regionu Českého klubu olympioniků, který blahopřál spolu s Václavem Korunkou z téhož klubu.

Sportovcům přítomní hosté poděkovali za jejich bohatou reprezentační sportovní kariéru a připomněli, že i oni se zapsali do bohaté sportovní historie naší země. Celé akce se zúčastnili i další významní sportovci a zástupci měst Liberce, Jablonce n. N., Smržovky, Tanvaldu a Plavů, kteří dlouhodobě spolu s Libereckým krajem podporují Nadační fond severočeských olympioniků. 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky