Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj poskytl další miliony na nákup defibrilátorů

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 12. 2018 00:00
  • Zastupitelstvo
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Záchranáři, policisté a hasiči dostanou další externí defibrilátory. Kraj za ně zaplatil 2.929.398 korun. Nové automatizované externí defibrilátory (AED) přibudou i na místech nejnavštěvovanějších památek v Libereckém kraji.

„Projekt je výrazně úspěšný. Jsem rád, že se externí defibrilátory objeví i v dalších lokalitách. Brzy budou k dispozici například i na Ještědu. V současné době pořádáme odborná školení, která záchranářům, policistům a hasičům pomohou osvojit si důležité postupy při práci s AED pro záchranu lidského života,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví Přemysl Sobotka. Nové defibrilátory kraj zaplatí z krizového fondu, což již v listopadu schválila rada a zastupitelstvo kraje. Včerejší schůze členů krajské rady jen potvrdila přímý transfer příspěvkové organizaci.

Bezmála tři miliony korun půjdou nejen na nákup AED pro významné lokality v kraji, ale i na druhou etapu rozšíření již existující sítě odborně vyškolených členů a příslušníků jednotek požární ochrany, policie a hasičů.

„Z Krizového fondu Libereckého kraje byla již v roce 2016 financována první etapa výše uvedeného projektu více než dvěma miliony korun,“ dodal Sobotka. Na nákup automatických externích defibrilátorů a souvisejících výcvikových pomůcek a materiálu byla tehdy z rozpočtu vyčleněna částka 2.051.644 korun.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky