Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajský Den Země bude plný hudby, řemeslných workshopů a ekovýchovných aktivit pro děti i dospělé

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 04. 2018 00:00
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Setkání místních ekocenter, lesních školek a dalších neziskovek s veřejností na téma ZERO WASTE – Bohatší život skromnějšími prostředky. Liberecký kraj pořádá v pátek 20. dubna první ročník ekovýchovné akce Den Země. Před krajským úřadem a v přilehlém parku u Správy CHKO Jizerské hory budou po celý den informační stánky organizací, které se v našem kraji věnují environmentální výchově, vzdělávání a osvětě. Program, který začne v 10:00 a potrvá do 17:00, je zdarma.

Dopoledne je určené zejména školám a rodičům s dětmi. Vyrobit si budou moci jednoduché hračky ze dřeva či vlny, pohoupat se v hamakách mezi stromy, pohladit zakrslé králíčky a morčátka, podívat se na včely v proskleném úlu, pozorovat dalekohledem ptáky nebo lupou drobné vodní živočichy.

Akce je však i pro širokou veřejnost a přístupná bude po celý den zdarma. Včetně workshopů v nedalekém KultiVARu, kde bude možné vlastnoručně vyrobit například blok z ručního papíru, přírodní balzám na rty, svačinový ubrousek se včelím voskem či ušít látkový pytlík jako alternativu k igelitovým sáčkům. Téma předcházení vzniku odpadů přijedou prezentovat i známé brněnské blogerky z Czech Zero Waste.

„Hlavním cílem akce je setkání více než dvaceti místních neziskových organizací, které tak mohou veřejnosti představit, jak bohatá je ekologická výchova v Libereckém kraji,“ říká Jiří Löffelmann, krajský radní pověřený řízením rezortu životního prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. „A také dát prostor vzájemné výměně zkušeností, inspiraci a navázání kontaktů pro vznik společných projektů,“ dodává radní.

Během dne bude probíhat bezobalový prodej jídla, osvětových publikací a ekovýchovných pomůcek. „Připravena bude i stáčírna ekodrogerie. Vhodné bude, když si návštěvníci vezmou vlastní nádoby, aby nám vzniklo jen minimum odpadů,“ pokračuje radní Jiří Löffelmann.

Osvětový program doplní divadelní představení pro děti a v rámci hudebního programu vystoupí liberecká folk-rocková kapela Imaginárium a zpěvačka Kaya z Jindřichovic pod Smrkem.

Více informací, včetně podrobného programu, najdete na internetových stránkách Ekovýchova Libereckého kraje www.ekovychovalk.cz.

  • Program - Krajský Den Země 2018 (.pdf)
    1 MB
    16. 04. 2018 16:42

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky