Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podpoří regionální výrobce a řemeslníky i v roce 2018

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 06. 04. 2018 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Regionální výrobci a řemeslníci mohou až do 20. dubna 2018 požádat o krajskou dotaci na projekty v oblasti podpory regionálního rozvoje. V dotačním programu Libereckého kraje, který je určen pro regionální výrobky, výrobce a tradiční řemesla je k dispozici celkem 1,6 milionu korun. Maximální výše finanční podpory pro jeden subjekt činí 70.000 korun.

„Prostřednictvím tohoto dotačního programu podpoříme regionální produkty, místní výrobu
a místní obchodní spotřebitelské vazby, dále využívání potenciálu tradičních specifických výrob a řemesel. Důležitá je i osvěta a zvýšení informovanosti o významu a kvalitě místních potravin, výrobků a služeb,“
říká Radka Loučková Kotasová, krajská radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

O dotaci mohou žádat nositelé značky místní produkce Regionální produkt Český ráj, Regionální produkt Jizerské hory, Regionální produkt Lužické hory a Máchův kraj, Krkonoše – originální produkt (pouze území Libereckého kraje) a držitelé ocenění Výrobek roku Libereckého kraje, Regionální potravina Libereckého kraje, Nositel tradice lidových řemesel nebo Mistr tradiční rukodělné výroby.

Dotace budou poskytovány do 70 % způsobilých výdajů projektu, avšak maximálně do výše 70.000 korun. Termín uskutečnění podpořených aktivit musí být od 1. 7. 2018 do 30. 6. 2019.

Bližší informace k jednotlivým dotačním programům jsou k dispozici na dotačním webu kraje https://dotace.kraj-lbc.cz/, dotační program 2.5 najdete prostřednictvím odkazu: https://dotace.kraj-lbc.cz/2-5-Podpora-regionalnich-vyrobku-vyrobcu-a-tradicnich-remesel-r673160.htm.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky