Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se prezentuje také za oceánem

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 03. 2018 00:00

Sdílet článek

Už patnáct let mohou americké domácnosti pravidelně sledovat televizní pořad o České republice, a to díky Czech-American TV. Jedná se o jedinečný pořad, který propaguje regiony a kulturní dědictví naší země. Každý týden sleduje toto veřejné nekomerční vysílání přes dva a půl milionu domácností v šedesáti městech a přes sto tisíc diváků pomocí internetu na celém světě.

Cílem je rozšíření povědomí o České republice, regionech, památkách a kultuře. Vysílání má formu videodokumentů, které doprovází anglický výklad. Mimo reportáže o regionech a zajímavých místech se některé díly věnují českému folkloru, vaření typických českých pokrmů a kurzům českého jazyka. „Jednou z oblastí, kterou vysílání prezentuje, je i náš region, a to Českolipsko, Ještěd a Jizerské hory. Hledáme nejrůznější způsoby, jak dát o našem kraji vědět. Sice víme ze statistik, že návštěvníci kraje jsou většinou z okolních zemí, ale považujeme za důležitou prezentaci i ve vzdálených regionech,“ komentuje vysílání internetové televize Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje. 

Dokumenty vznikají za pomoci krajských úřadů, které využívají příležitosti zviditelnit svůj region v zahraničí. Za touto iniciativou stojí pan John Honner, zakladatel Czech-American TV, americký producent českého původu. Svými pořady se snaží zviditelnit Českou republiku v zámoří.

http://www.catvusa.com/broadcast/liberec_region_ceskolipsko_jested_jizera/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky