Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj vyvěsil tibetskou vlajku

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 03. 2018 00:00

Sdílet článek

Na terase třetího patra budovy Krajského úřadu Libereckého kraje již visí tibetská vlajka. Má připomenout zítřejší 59. výročí povstání tibetského lidu proti represím a čínské politice. Liberecký kraj se pověšením vlajky připojuje do mezinárodní kampaně „Vlajka pro Tibet“.  

„Vyvěšením vlajky dáváme najevo podporu národům, které bojují za svoji svobodu. Liberecký kraj se k mezinárodní kampani Vlajka pro Tibet připojuje pravidelně,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Pověšení vlajky Tibetu připomíná události z 10. března 1959, kdy tibetský lid povstal proti čínské represivní politice, která utlačovala Tibeťany v jejich vlastní zemi. Historie vzniku kampaně „Vlajka pro Tibet“ se píše od poloviny devadesátých let minulého století. Tradice započala v západní Evropě. Jejím symbolickým cílem je vyjádřit podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů, ale i obyvatel Čínské lidové republiky či ostatním národům, které bojují za svobodu a emancipaci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky