Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Multimediální sál Krajského úřadu znovu ožil Velikonočními trhy

21. 03. 2018

Ručně malované kraslice, kuřátka uháčkovaná z vlny, ptáčci z nejrůznějších materiálů, pomlázka a další symboly Velikonoc zaplnily ve středu 21. března multimediální sál Krajského úřadu Libereckého kraje. Své výrobky zde vystavovali a prodávali klienti bezmála třicítky organizací sociální péče z celého kraje. Velikonoční trhy každý rok připravuje sociální odbor, a jejich patronem byl opět náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci Pavel Svoboda.

Lidé si na trzích mohli pořídit také velikonoční přání, keramické květináče a bylinky. Stoly domovů a organizací byly obložené i dalšími výrobky, například polštáři, koberečky nebo proutěnými košíky. Několik organizací návštěvníkům nabízelo i mýdla, vyrobená z čistě přírodních surovin.

„Všechny výrobky jsou vytvořené ručně. Každý je originál. Obdivuji, že lidé se zdravotním postižením nebo jiným handicapem dokáží vyrobit tak pěkné věci. Pro ně je to určitý druh terapie. Cvičí si přitom jemnou motoriku, ohebnost prstů a cit v nich. Rovněž posilují svou schopnost soustředit se,“ řekl náměstek hejtmana Pavel Svoboda. „Těší mne, že Velikonoční trhy jsou mezi lidmi stále oblíbené. Také tento rok přišlo téměř tisíc návštěvníků. Věřím, že každý z nich na trzích našel, co potřeboval,“ dodal.

Své výrobky předváděly na trzích také domovy pro seniory a pro zdravotně postižené. Mezi vystavovateli byla jako každý rok také například Síť pro rodinu, Oblastní charita Liberec, Hospicová péče sv. Zdislavy nebo ADVAITA.

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624