Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na kraji se koná myslivecká konference

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 03. 2018 00:00
  • Sociální
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Pod záštitou krajského radního pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova Jiřího Löffelmanna se v sobotu 17. března od 9:00 hodin v sídle Libereckého kraje koná tradiční myslivecká konference (vchod „C“, multimediální sál). Každoročně ji pořádá Liberecký kraj, letos ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem v Liberci. Poprvé bude v rámci programu vyhlášena „Osobnost Libereckého kraje v myslivosti“. Vstup na konferenci je bezplatný.

„Smyslem konference je nabídnout řadu užitečných informací, odborných poznatků a praktických zkušeností. Ty pak mohou být využity při řádném mysliveckém hospodaření v honitbách na území Libereckého kraje. Přednášky jsou zaměřeny na taková témata, která si určili samotní zástupci mysliveckých sdružení,“ uvádí radní Jiří Löffelmann s tím, že ke konferenci bude jako obvykle vydán sborník.

V současné době je aktuálním tématem výskyt Afrického moru prasat ve Zlínském kraji a jeho potencionální rozšíření na další území České republiky. Přednášku s názvem „Prostorová aktivita černé zvěře a Africký mor prasat“ povede Ing. Miloš Ježek, Ph.D. Jeho slova doplní MVDr. Jiří Plášil z Krajské veterinární správy Liberec.

Další zajímavou přednáškou bude „Výživa srnčí zvěře a její význam pro mysliveckou praxi“, kterou přednese Pavel Scherer, chovatel a výzkumník srnčí zvěře, který se myslivecké konferenci zúčastní již potřetí a jehož přednášky mají vždy velký ohlas.

Na letošní myslivecké konferenci bude poprvé vyhlášena „Osobnost Libereckého kraje v myslivost“ jako ocenění za zásluhy v oblasti myslivosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky