Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Naděje pro ústav chirurgie ruky: ministerstvo vypíše novou výzvu

14. 03. 2018

Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou včera během programu vlády v Libereckém kraji představil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Přemysl Sobotka ministru Adamu Vojtěchovi. Cíl byl jasný. Znovu otevřít diskuzi k získání šedesátimilionové dotace právě pro toto špičkové zařízení, které se specializuje na oblast chirurgie ruky.

„Ministr Vojtěch se přesvědčil, že se tady dělá opravdu špičková medicína na evropské úrovni a změnil názor. Věřím, že slib o investiční podpoře ve výši 60 milionů korun nebude jen slibem, ale realitou,“ řekl náměstek Přemysl Sobotka.

V plánu modernizace je stavba nového třípodlažního lůžkového pavilonu E. Dále budou v současném lůžkovém oddělení v tzv. pavilonu B vybudována sociální zařízení u stávajících pokojů, prostor nového příjmu a další zákrokový sál, který umožní zvýšení počtu výkonů. V pavilonu A, kde jsou ambulance, je plánována výměna podlahových krytin. Nově budou vybudovány parkovací plochy, venkovní osvětlení a chodníky v areálu ústavu.

„V řádu několika týdnů vypíšeme novou výzvu na podporu projektu modernizace ústavu. Věřím, že se tentokrát podaří vše zrealizovat,“ uvedl ministr. Jeho slova přivítal náměstek hejtmana Přemysl Sobotka. „Jsem rád, že pan ministr nemocnici osobně navštívil. Slib o tom, že peníze na rekonstrukci budou, beru jako závazek směrem k pacientům a těším se na výsledek,“ uzavřel náměstek.

Investiční záměr přístavby a modernizace ústavu s celkovými finančními náklady přes 83 milionů korun bude kromě státu spolufinancovat také kraj částkou ve výši 4 miliony korun a město Vysoké nad Jizerou, zřizovatel ústavu, které má již zajištěno úvěr ve výši 15 milionů korun.

 

Foto: web Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie Vysoké nad Jizerou, www.ruka-chir

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624