Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Odborníci z krajů řešili veřejné zakázky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 10. 2018 00:00
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Kraj na konci září uspořádal dvoudenní konferenci k problematice zákona o zadávání veřejných zakázek pro zaměstnance  krajských úřadů. Akce se konala pod záštitou hejtmana Libereckého kraje  Martina Půty a zúčastnilo se jí 35 „zakázkářů“ z 10 krajů.

Na konferenci se řešila problematika elektronické komunikace při zadávání veřejných zakázek, která je pro kraje od 18. října 2018 povinná. Dále se účastníci seznámili s aktuální rozhodovací praxí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Účastníci konference měli také možnost zaslat předem své dotazy, které jim byly zodpovězeny odbornými lektory v rámci konference.  

Druhý den konference byl věnován odpovědnému veřejnému zadávání, kdy zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí ČR představili možnosti jak při zadávání veřejných zakázek zohlednit dopad na společnost, životní prostředí a region. Liberecký kraj již u některých zakázek pravidla odpovědného zadávání uplatňuje.

„Na téma zadávání veřejných zakázek je realizováno mnoho seminářů. Kraje realizují obdobné projekty a zadávají stejné veřejné zakázky, ale neprobíhá žádná výměna informací, a proto jsme se rozhodli připravit setkání, kde si mohou odborníci z jednolitých krajů předat své zkušenosti“ uvedl Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Účastníci zhodnotili akci jako velmi přínosnou s tím, že by uvítali obdobné setkání i v příštích letech.

„Dle našeho názoru, jsou tato setkání velice užitečná a prospěšná, nejen díky samotným přednáškám, ale i možností setkání jednotlivých "zakázkářů" z jednotlivých krajů, kdy okruh zadávání veřejných zakázek je u zadavatelů stejného typu podobný, a vzájemné zkušenosti jsou k nezaplacení“ sdělil Michal Ludvík z Krajského úřadu Jihočeského kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky