Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt „Soutěž a Podnikej“ může dostat středoškoláky až do Ameriky

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 12. 2018 00:00
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Regionální kolo podnikatelského soupeření s názvem „Soutěž a Podnikej“ proběhlo na krajském úřadě ve středu 19. prosince. Pět týmů z Libereckého, Středočeského, Moravskoslezského kraje a Prahy se utkalo před odbornou porotou. V regionálním kole zvítězil Ondřej Gonzor z Brandýsa nad Labem s projektem „Pochopím to“. Celostátní vítěz se dostane až do Chicaga.

Celorepublikový projekt „Soutěž a Podnikej“ probíhá pod hlavičkou Nadačního fondu vzdělávání a podnikání již potřetí. Je určen žákům středních škol z celé republiky, kteří mají zájem o inovativní řešení problémů a tvorbu svého vlastního podnikání. Později mohou své zkušenosti uplatnit při svém dalším studiu a praxi.

„Na soutěži oceňuji především to, že přináší studentům nepřenositelnou zkušenost s rozjezdem vlastního projektu. Připraví je tak na to, že prosazovat své nápady a dovednosti není jednoduché a že za každým úspěchem se skrývá tvrdá práce,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Na prvním místě se umístil Ondřej Gonzor z Brandýsa nad Labem s projektem „Pochopím to“, aplikací, která řeší zpětnou vazbu od žáků směrem k učitelům. Druhé místo získal Adam Štrunc z Prahy s projektem „Stubchaser“, jenž se zabývá problematikou odhazování cigaretových nedopalků. Třetí byl Jakub Konečný z Hlučína a jeho projekt „Medobudky“, který představuje vlastní výrobu medu a chov včel. Na dalších místech se umístily Romana Hanzlová z Liberce s projektem „HR 3D Technology“, jenž prezentoval využití 3D tiskáren pro průmysl, a Andrea Meyerová s projektem „Wear Your Colors“, což je aplikace, která má usnadnit nákup oblečení přes internet tím, že podle typu člověka pomůže vybrat správný oděv.

Účastníci v regionálních kolech soupeří se svými kolegy z ostatních škol v rámci regionu. Vítězové se pak utkají ve finále v Praze. V rámci jednoho ročníku probíhá až devět regionálních kol v osmi krajských městech od září 2018 do 25. ledna 2019, kdy se koná republikové finále.

Ceny v soutěži jsou hodnotné a absolutní vítěz získá obchodní cestu do Chicaga, kde bude prezentovat svůj projekt a stane se účastníkem několika podnikatelských exkurzí a seminářů. Cílem soutěže je rozvíjet u žáků středních škol nabyté vědomosti v praxi, nabízí jim vyzkoušet si vlastní podnikání již při studiu a připravit je tak na vstup do profesního života.

Odkaz na záznam regionálního kola naleznete zde.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky