Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje jmenovala dalších 15 ředitelů škol

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 13. 06. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Rada kraje dne 5. června 2018 jmenovala dalších 15 ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem. Jmenování předcházela konkurzní řízení, o jejichž vyhlášení rozhodla rada kraje na počátku února tohoto roku v návaznosti na končící šestileté funkční období ředitelů dle školského zákona. Většina stávajících ředitelů svou pozici obhájila, na některých školách však dojde ke změně a od 1. srpna 2018 nastoupí ředitelé noví.

Novým ředitelem Integrované střední školy v Semilech se stal Ing. Bc. Petr Holubička, který nahradí dosavadního ředitele Mgr. Jiřího Malého odcházejícího do důchodu. Ing. Holubička dosud působil na pozici zástupce ředitele této školy. Na Základní škole v Tanvaldu, kde taktéž dosavadní ředitel Mgr. Luděk Špráchal končí své působení ve vedení školy, byl novým ředitelem jmenován Mgr. Jan Kulhánek, který dosud učil na jiné základné škole.

„Současně však byly vyhlášeny dva konkurzy na ředitele škol, kde se nepodařilo pozice ředitele obsadit. Vyhlášeny tak byly konkurzy na pozici ředitele Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Jablonci nad Nisou a ředitele Dětského domova ve Frýdlantu,“ doplnil Petr Tulpa, náměstek hejtmana Libereckého kraje pověřený řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Uchazeči mohou do těchto dvou konkurzů podat přihlášky do 26. června 2018.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky