Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Setkání rodin pěstounů na přechodnou dobu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 11. 2018 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Tradiční setkání pěstounských rodin z Libereckého kraje, které uspořádalo oddělení sociální práce, odboru sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje, se konalo  o víkendu ve dnech 2. – 3. 11. 2018 v Jablonci nad Jizerou.

Na setkání byli pozvaní pěstouni na přechodnou dobu z celého kraje a jim svěřené děti, včetně biologických nezletilých dětí pěstounů. Setkání se zúčastnili téměř všichni zařazení pěstouni na přechodnou dobu a jejich rodiny, nejmladším dětem bylo několik měsíců. Setkání  se uskutečnilo v příjemném prostředí Horského hotelu Stráž.

Program pátečního podvečera po příjezdu rodin, ubytování a večeři byl zahájen přednáškou Mgr. Zdeňky Svobodové na téma Kde čerpat sílu a zdroje pro další péči o děti. Po přednášce byli přítomní pěstouni ze strany zástupkyň Krajského úřadu Libereckého kraje informováni o aktuální situaci i zaváděných novinkách v pěstounské péči  na přechodnou dobu v rámci Libereckého kraje a následně jim  byl dán prostor pro vzájemné sdílení zkušeností z praxe.

 V sobotu po snídani pokračoval program přednáškou Pražského kreativního centra Loono   s praktickými ukázkami na téma Na prevenci a zdraví záleží. Den byl zakončen Wokrshopem na téma arteterapie, na kterém měli pěstouni možnost si vyrobit a odvézt své vlastní  podzimní aranžmá.

Po dobu programu pro pěstouny se o dětské účastníky víkendového setkání vzorně staraly pracovnice Centra volného času Arabela v Liberci, které pro děti připravily zajímavé aktivity po celou dobu pobytu. Např. si děti měly možnost zahrát nespočet her jak v přírodě, tak i v prostorách hotelu nebo si vyrobit svícen jako památku na společně strávený čas. Zmíněné pracovnice se zároveň stihly postarat i o úplně nejmladší účastníky setkání, čas s nimi trávily zejména pobytem v přírodě při procházkách, ale pochopitelně a zejména se o ně láskyplně starali sami pěstouni na přechodnou dobu.

Podzimní setkání pěstounských rodin bylo zakončeno v sobotu odpoledne v duchu všeobecné spokojenosti. Pěstouni ocenili možnost zúčastnit se společného setkání pod záštitou krajského úřadu, které není v ostatních krajích úplně běžné. Pěstouni i jejich děti hodnotili program i pobyt jako takový celkově kladně a projevili zájem setkávat se a sdílet svoje radosti i strasti v průběhu péče o svěřené děti. Pro příště by opět uvítali uspořádat setkání pouze pěstounů na přechodnou dobu a jejich rodin a to opět v rámci celého našeho kraje.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky