Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Českém poháru družstev staršího žactva v judu se Liberecký kraj probojoval až do finále

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 04. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

V sobotu 7. dubna se v Turnově konal Český pohár družstev staršího žactva v judu. Závodníci Libereckého kraje obsadili v konkurenci jedenácti dalších regionů druhé místo za Moravskoslezským krajem. Akce se konala pod záštitou hejtmana Martina Půty a jeho náměstka Petra Tulpy.

Na letošní sedmý ročník soutěže se přihlásilo 12 krajů, chyběli jen zástupci Pardubického a Karlovarského. Družstva byla rozlosována do čtyř skupin a z každé z nich pak postoupila dvě nejúspěšnější.

„Liberecký kraj si vedl v této soutěži velice úspěšně a až ve finále podlehl favorizovanému Moravskoslezskému kraji, který je i vítězem posledních ročníků,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Na třetím místě skončili zástupci Středočeského kraje a na čtvrtém závodníci z Prahy. „Chtěl bych poděkovat zejména trenérům Jakubu Marešovi a Jakubu Červinkovi, kteří závodníky našeho týmu dovedli k úspěchu,“ dodal Tulpa.

V závodě startovali starší žáci a žákyně narození v roce 2004 a 2005. O titul bojovala devítičlenná družstva v různých hmotnostních kategoriích. Chlapci soutěžili ve vahách 38–42 kilogramů, do 46, 50, 55 a 60 kilogramů, dívky pak v rozmezí 40–44 kilogramů, do 48, 52 a 57 kilogramů. Akce se konala ve Sportovní hale Tělovýchovně sportovního clubu Turnov, který byl také organizátorem. Po skončení události proběhl v prostorách sportovní haly seminář rozhodčích.

Zástupci Libereckého kraje soutěžili v sestavě (včetně alternací):

chlapci: Šimon Roháček, Petr Reiniš, Matyáš Hájek, Jan Moravík, Jan Vostřel, Jakub Feikl, Radim Vlček

dívky: Jana Plšková, Marie Laščáková, Eliška Hýřová, Kateřina Halmichová, Johana Vlachová a Kristýna Jiroušová.

Závodníci reprezentují oddíly JC Liberec, Sakura Liberec, SK judo Liberec, TSC Turnov, JC Jablonec n/N, JC Česká Lípa.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky