Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

V Českodubském domově důchodců už neplatí zákaz návštěv

12. 03. 2018

S účinností od 12. března je odvolán zákaz návštěv, který byl v Domově důchodců Český Dub platný od 31. ledna letošního roku. Příbuzným a blízkým již nic nebrání v kontaktu s obyvateli domova.

Vedení domova se rozhodlo nepopulární opatření zrušit na základě objektivních informací. „Poslední data epidemiologů jsou příznivější, stav se zvolna vrací k normálu. Poradili jsme se i s lékařkou, která poskytuje péči naprosté většině našich klientů,“ uvedl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub. Podle jeho slov, byl již nejvyšší čas. „Už to bylo opravdu dlouhé a obyvatelům bylo líto, že návštěvy k nim stále nemohou. Jsme moc rádi, že můžeme zákaz zrušit,“ dodal ředitel domova.

Zákaz návštěv je nepopulární opatření, ke kterému v domově přistupují v jen nezbytných případech. Opatření je přijímáno s cílem ochránit zdraví klientů. Starší lidé jsou citlivější, a jejich organizmus se s nemocí mnohem hůře vypořádává. O zrušení dočasného zákazu bude veřejnost informována, příbuzným budou rozeslány informativní SMS.

Domov důchodců Český Dub je příspěvkovou organizací Libereckého kraje. Ve dvou sociálních službách nabízí celkem sto míst.

 

TZ/Domov důchodců Český Dub

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.zitna@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624