Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V liberecké ZOO opět po roce zahájili výstavu Modrý slon

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 14. 06. 2018 00:00

Sdílet článek

V úterý 12. června v areálu liberecké ZOO zahájili již třináctý ročník celorepublikové přehlídky výtvarných prací, které vytvořili klienti z více než čtyřiceti chráněných dílen a organizací z celé České republiky. Akce vyvrcholí v sobotu 16. 6., kdy pořadatelé – sdružení Artefaktum-cz. společně s ředitelem Zoo Liberec, Davidem Nejedlem, předají autorům vítězných děl cenu Modrého slona.

Výstava byla instalována v budově ZooEXPO a nabízí výběr toho nejlepšího, co bylo do soutěže v celé ČR zasláno. Návštěvníci zoo si tak mohou prohlédnout díla z oborů keramiky, malby, fotografie, řezby či kombinovaných výtvarných technik. „Díla handicapovaných umělců jsou nejen důkazem nezdolné vůle k překonání životních překážek, ale hlavně přinášejí významná svědectví o tvořivé podstatě každého z nás,“ dodává Helena Latislavová z Artefaktum-cz.
Výstava potrvá do neděle 17. 6., ale již v sobotu 16. 6. ve 13.00 proběhne ve velkém sále v Lidových sadech slavnostní předávání cen Modrý slon v celkem deseti kategoriích. Součástí programu bude i vystoupení handicapovaných osob v kategoriích tanec, hudba a přednes. Vstup na tuto akci je zdarma. Přehlídku prací v zoo lze navštívit v rámci běžného vstupného do zoo.

Zdroj: Barbara Tesařová, ZOO Liberec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky