Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dejte svůj hlas nejoblíbenější knize v kategorii Cena čtenářů

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 17. 02. 2020 00:00

Sdílet článek

Volit svou nejoblíbenější publikaci spojenou se zdejším regionem mohou čtenáři v tradiční anketě Kniha roku Libereckého kraje. Její třetí ročník se koná právě nyní a ceny v jednotlivých kategoriích rozdá porota. Lidé si pak vyberou své nejoblíbenější dílo v internetovém hlasování; vítězná kniha získá čtenářskou cenu.

„Regionální literatura je mezi čtenáři, badateli a místními patrioty velmi oblíbená. Řada lidí má ve svých knihovnách samostatný oddíl, který věnuje právě těmto knihám. A ty se potom dědí po generace. I proto je naše soutěž důležitá. Dáváme vědět, že tu vzniká řada titulů s místní tématikou a lidé je potom hledají v knihkupectvích,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Čtenáři mohou hlasovat do 31. března do 12 hodin pomocí dotazníku na internetovém odkazu  /xzu9o. Přehled nominovaných knih se nalézá na webu /kniha-roku.

V letošním roce se do soutěže přihlásilo 24 knih v kategoriích beletrie a poezie, literatura pro děti a mládež, učebnice, odborná a populárně naučná literatura, umělecká monografie a výtvarná publikace.

Vítěz každé kategorie vybraný porotou získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrábí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově. Ocenění vítězům předá hejtman Libereckého kraje Martin Půta a radní Květa Vinklátová u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv 23. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

 

Liberecký kraj vypisuje 5. ročník soutěže o cenu „Památka roku 2019 Libereckého kraje“, která si klade za cíl upozornit občany na úspěšné obnovy kulturních památek a poukázat na ojedinělé stavby v našem regionu. Přihlášky se budou podávat u odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu od 1. února 2020 do 30. dubna 2020 a to emailem na předepsaném formuláři na adrese pamatky@kraj-lbc.cz.

 

Podmínkou účasti v soutěži je dokončení obnovy nemovité kulturní památky v kalendářním roce nebo etapy obnovy, a zároveň musí být dodržen minimální vlastní podíl vlastník a na realizované obnově ve výši 50.000Kč, viz Statut soutěže Památka roku ... Libereckého kraje . Na výherce čeká finanční odměna ve výši 50.000Kč a trvalá pamětní deska s označením "Památka roku 2019 Libereckého kraje".

1. přihláška do soutěže

2. přihláška se souhlasem vlastníka

3. čestné prohlášení o struktuře financování

Povinné přílohy (kromě přihlášky):

a) fotodokumentace památky před a po obnově v roce 2019 a 

b) čestné prohlášení o zdrojích financování včetně předložení dokladů financování vlastního podílu, položkový rozpočet realizovaného projektu.

Dále prosíme v případě zasílání fotodokumentace přiložení celkového pohledu na opravenou památku v roce 2019 a zároveň souhlas autora fotografie s případným publikováním fotografie na webových stránkách Libereckého kraje.

Formulář - Souhlas autora fotografie s publikováním fotograie na webových stránkách kraje.

Nepovinné přílohy:

a)      průzkumy připadající v úvahu pro daný typ objektu (např. stavebně historický průzkum, inventarizace prvků, restaurátorský průzkum, dendrochronologie, měření mikroklima),

b)      stavební řešení projektu - základní výkresy (půdorysy, řezy), případně odpovídající část urbanistické studie.

Bližší informace podá Mgr. Lucie Prandnerová , tel. 485 226 676, +420 739 541 651 , www.kraj-lbc.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky