Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolníci ADRA budou pomáhat v SeneCura SeniorCentru Liberec

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 01. 2020 00:00

Sdílet článek

Dobrovolnická činnost neodmyslitelně patří k životu a péči v domovech pro seniory. Proto také SeneCura SeniorCentrum Liberec navázalo spolupráci s libereckým dobrovolnickým centrem ADRA, aby přivítali nadšence, kteří chtějí pomáhat a zkvalitnit život obyvatelům domova. První školení dobrovolníků pro liberecké SeniorCentrum proběhne již 19. ledna.

„Veškeré informace o možnosti dobrovolnictví budou k dispozici ve stánku ADRA před OC Dunaj na Soukenném náměstí v Liberci v pátek 10. 1. a v pondělí 13. 1. 2020 od 8:00 do 16:00,“ vysvětluje Anna Klímová z dobrovolnického centra ADRA Liberec. Práce dobrovolníků spočívá v tom, že si se seniory povídají, čtou, luští křížovky, hrají hry, tvoří nebo chodí na procházky. Společnost SeneCura dlouhodobě podporuje dobrovolnictví, takže v jejích domovech pomáhají desítky dobrovolníků po celé republice.

Koordinátor ADRA společně s vedením domova vždy pečlivě vybírá daného dobrovolníka k jednotlivým seniorům, aby si co nejlépe rozuměli. Dobrovolníkům je také zajištěno vstupní i pravidelné školení, pojištění, proplacení cestovného a nabídka různých zajímavých akcí, jako je například setkávání dobrovolníků.

První školení dobrovolníků proběhne v neděli 19. 1. 2020 od 9:00 do 14:00 přímo v SeneCura SeniorCentru Liberec na adrese U Sila 1723. Zájemci se mohou přihlásit na e-mail anna.klimova@adra.cz nebo na telefonním čísle 605 254 555.

SeneCura SeniorCentrum Liberec nabízí sociální služby Domov pro seniory , Domov se zvláštním režimem (zaměřený na péči o seniory trpící Alzheimerovou chorobu či jinou formou demence)
a Odlehčovací službu.  Kromě zdravotní, ošetřovatelské a sociální péče poskytují širokou škálu doplňkových služeb i bohatý výběr volnočasových aktivit. Cílem SeniorCenter SeneCura, kterých je v Česku patnáct, je stát se komunitními centry v daných lokalitách a maximálně podporovat a rozvíjet soužití klientů, jejich příbuzných, zaměstnanců SeneCura, dobrovolníků a veřejných orgánů.

TZ a kontakt:

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky