Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hlasujte pro Liberecký kraj v turistické anketě na webu

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 13. 01. 2020 00:00

Sdílet článek

Kraj mého srdce. Tak se jmenuje tradiční turistická anketa, v níž soutěží Liberecký kraj. Mapuje míru popularity krajů České republiky, a to nejen u odborníků, ale též laiků. Možnost zhodnotit své dojmy z jednotlivých míst tak má řada turistů i cestovatelů. Hlasovat v osmém ročníku lze online do 31. ledna na webu https://www.kampocesku.cz/anketa.

Volit lze různá místa: kam vyrazit na kole nebo na lyžích, kam vzít děti, jaké navštívit lázně, kde si vyjet na koni, kam za adrenalinem, za památkami nebo folklórem. „Ankety se účastníme každoročně a byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo uspět i v jiných, než pro nás tradičních kategoriích Zimní dovolená a Adrenalinové zážitky,“ uvedla Květa Vinklátová radní resortu kultury, památkové péče a cestovního ruchu. „Třeba kategorie Výlety s dětmi nebo Folklór a tradice jsou těmi, kde bychom mohli být úspěšní. Zejména v oblasti tradic jsme se vydali po cestě představení tradiční výroby skla a bižuterie v našem kraji, což lidé velmi ocenili.“

Hlasující mohou získat některou z cen, které do soutěže věnovali partneři ankety — například Zámek Liblice, Edice České televize nebo VIDA! science centrum Brno. Křišťálové globy – ceny pro krajské vítěze v jednotlivých kategoriích vyrobili skláři ve sklárně Rückl Crystal v Nižboru.

Pořadatelem ankety je tradičně Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha a pod záštitou Asociace krajů České republiky. Výsledky budou vyhlášeny a ceny pro vítězné kraje předány 13. února, v první den 29. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze. 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky