Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Investiční akce „Parkovací dům, lávka a kultivace sídla Libereckého kraje“ pokračuje i nadále v projektové přípravě

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 06. 2020 11:47
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

V současné době je projekt „Parkovací dům, lávka a kultivace sídla Libereckého kraje rozdělen na dvě etapy, a to na parkovací dům (Etapa 1) a okolí úřadu (Etapa 2). U výstavby parkovacího domu pracuje Liberecký kraj s možností potenciální financovatelnosti tohoto záměru ještě v tomto programovém období Evropské unie, a to v rámci IPRÚ Liberec – Jablonec.

„Kraj měl v letošním roce v původním rozpočtu 127,2 milionu korun. V současné době je částka 120 milionů korun na parkovací dům přesunuta do finanční rezervy kraje. Je to jediný projekt, který je z důvodu koronavirové krize posunut v čase. Na projektové přípravě se dále pracuje a další rozhodnutí o projektu bude na nově zvoleném krajském zastupitelstvu. Můj názor je dlouhodobě stejný, kultivace dolního centra města je nutná. Uvědomujeme si, že jsme odpovědni za to, jak vypadá okolí krajského úřadu a chceme ho ve spolupráci s městem Liberec vrátit obyvatelům a návštěvníkům Liberce jako odpočinkovou zónu s jedinečným přístupem k řece Nise. Tento projekt budu prosazovat i po říjnových volbách,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Projekt je nyní ve fázi žádosti o vydání územního rozhodnutí. Kraj přepokládá, že jej získá v září 2020. Dále Liberecký kraj intenzivně pracuje na dokumentaci pro stavební povolení u Etapy 1 (parkovací dům), kde očekává dokončení během července 2020. Poté, co bude vydáno pravomocné územní rozhodnutí, bude kraj připraven neprodleně žádat o vydání stavebního povolení.

„Přípravná fáze projektu tedy ohrožena není, a to proto, že máme finance vyčleněné do rozpočtu odboru investic a správy nemovitého majetku. Pokud vše půjde dle nově nastaveného harmonogramu a projekt zůstane rozdělen na dvě etapy, počítáme, že dokumentaci pro výběr zhotovitele bychom měli mít k dispozici v první polovině roku 2021,“ uzavřel náměstek Sviták.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky