Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Jablonecká hala přinesla skvělé sprinty

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 21. 01. 2020 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Bezmála půlstoletou tradicí se může pochlubit atletický mítink Jablonecká hala. Jeho osmačtyřicátý ročník hostila sportovní hala na Střelnici o uplynulém víkendu, v sobotu 18. ledna. Za podpory Libereckého kraje a statutárního města Jablonec nad Nisou jej již tradičně uspořádal domácí atletický oddíl TJ LIAZ.

„Jsem rád, že můžeme podpořit tuto významnou událost, která je již desítky let neoddělitelnou součástí jablonecké sportovní scény,“ řekl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Mezinárodní akce se zúčastnili závodníci z dvanácti zemí světa. Předvedli kvalitní výkony, což potvrzuje dvacet nových osobních rekordů; ve finálovém běhu B na 60 metrů si osobní rekordy dokonce vytvořili všichni závodníci.

Nejkvalitnější byly podle pořadatelů oba finálové běhy mužů a žen na 60 metrů. Mezi muži zvítězil Zdeněk Stromšík z SSK Vítkovice s časem 6,66 sekundy. V kategorii žen se na první pozici umístila Klára Seidlová z USK Praha s časem 7,37 sekundy. V překážkovém běhu na 60 metrů zvítězil Ukrajinec Viktor Soljanov; mezi ženami Maďarka Klaudia Sorok.  

Co se vrhu koulí týče, sešla se v Jablonci kvalitní sestava závodníků v čele s Tomášem Staňkem z pražské Dukly. Svedl vyrovnaný souboj na dvaceti metrech s Portugalcem Arnaudovem  a zvítězil o 3 centimetry výkonem 20 metrů a 6 centimetrů.

Ve skoku dalekém se očekávalo vítězství Američana Jordana Latimera, ale tomu se vůbec nedařilo a tak bodoval Chorvat Šimič s výkonem 754 centimetrů. V kategorii žen zvítězila ekvádorská závodnice Juliana Angulo výkonem 637 centimetrů. Na čtvrtém místě pak skončila domácí závodnice Barbora Hůlková výkonem 603 centimetrů.

V nejdelším závodě mítinku, skoku o tyči, mile překvapil vítězstvím odchovanec domácího oddílu Dan Bárta z Dukly Praha, když překonal hranici 540 centimetrů a dokázal porazit Poláka Roberta Siberu — mistra Evropy z roku 2014.

Nedílnou součástí mítinku bylo finále běhu žáků prvních tříd jabloneckých škol o nejrychlejšího prvňáka v běhu na 50 metrů. Kvalifikace na tento závod se konala v pátek dopoledne za účasti 110 závodníků ze sedmi jabloneckých škol. Nejlepších osm si vybojovalo start v hlavním programu mítinku.

TZ: Dušan Molitoris, předseda atletického oddílu TJ LIAZ Jablonec

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky