Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Jablonecký web pro turisty dostal novou tvář

29. 01. 2020

Turistický web Jablonce nad Nisou má v roce 2020 novou podobu. Nalézá se na adrese www.jablonec.com. Oproti původním stránkám je nový web přehlednější, což ocení hlavně při prohlížení z mobilního telefonu. 

Impulsem pro změnu bylo schválení dotace z Evropské unie. Získané finanční prostředky umožnily zcela zásadně změnit podobu. „Nový web je inspirativní, intuitivní a hlavně přívětivější i k uživatelům mobilních telefonů. Původní stav už neodpovídal současným nárokům a jsme velmi rádi, že jsme se s pomocí dotace mohli vydat novým směrem. Doména www.jablonec.com funguje více než deset let a prakticky až do loňska neprošla po vizuální stránce zásadnější obměnou. Postupně chceme rozšiřovat naši současnou fotodatabázi, přidávat informace, po kterých je poptávka. Hlavně však ukázat Jablonec nad Nisou jako místo obklopené horami, s neopakovatelnou atmosférou, zajímavou architekturou a nepřebernou nabídkou bižuterních pokladů,” popsal Petr Vobořil, ředitel Jabloneckého kulturního a informačního centra. „Věříme, že naše město má co nabídnout a s potěšením sledujeme stále se zlepšující úroveň služeb, ať už jsou to penziony, kavárny nebo skiareály. Samozřejmě je stále co zlepšovat a trápí nás např. parkování pro běžkaře v zimním období. Nicméně je potřeba s informacemi pracovat, nabízet třeba možnost využití skibusů. Právě internet je skvělým pomocníkem pro plánování dovolené.

Webové stránky mají sloužit především turistům a jsou k dispozici kromě češtiny také v angličtině, němčině a polštině. Propojeny jsou také s facebookovým profilem Visit Jablonec, kde návštěvníci najdou aktuální zprávy a fotografie z Jablonce a okolí, tipy na akce a další užitečné zprávy. „Ať už vyrazíte do Jablonce nad Nisou za sportem, kulturou nebo sklem a bižuterií, pokaždé si můžete být jisti, že zažijete mimořádné chvíle, které vám dovolí spolehlivě zapomenout na starosti všedního života. Čistý horský vzduch a daleké rozhledy vám při tom budou dělat nerozlučného a spolehlivého průvodce,” uzavřel Vobořil.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324