Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj letos rozdělí obcím 20 milionů korun na projekty vodohospodářské infrastruktury

Mgr. Filip Trdla

  • 05. 03. 2020 12:10
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Obce regionu mohou letos opět žádat Liberecký kraj o dotace na výstavbu, rozšíření či obnovu vodohospodářské infrastruktury. Na vodovody, kanalizace, vodojemy, čistírny odpadních vod či náhradní zdroje pitné vody vyčlenil kraj celkem 20 milionů korun. 

„Prostřednictvím Fondu ochrany vod, Programu vodohospodářských akcí, Liberecký kraj jako každoročně podpoří projekty malých obcí do 4000 obyvatel, pro které by znamenalo budování vodohospodářské infrastruktury jen z vlastních prostředků velkou finanční zátěž,“ uvedl Jiří Löffelmann, člen rady kraje pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoj venkova. „Oproti loňskému roku jsme se rozhodli navýšit objem finančních prostředků pro daný program o 2 miliony na celkových 20 milionů,“ doplnil radní Löffelmann.

V loňském roce kraj podpořil celkem 15 projektů za více než 18 milionů korun. Účelem Programu vodohospodářských akcí je poskytovat investiční dotace na vodní díla vždy maximálně do výše 2 milionů korun pro obec, resp. na samotný projekt či již vypracovanou projektovou dokumentaci k územnímu rozhodnutí nebo stavebnímu povolení. Podpořené projekty musí být provedeny v termínu od 1. ledna 2020 do 30. listopadu 2021. Příjem žádostí začne 30. března letošního roku a skončí 17. dubna 2020. Detailnější informace naleznete na webových stránkách https://dotace.kraj-lbc.cz/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky