Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská vědecká knihovna chystá nové webové stránky

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 01. 2020 00:00

Sdílet článek

Nové internetové stránky připravuje Krajská vědecká knihovna v Liberci. Stávající jsou již technicky zastaralé, a přestože jsou poměrně přehledné a srozumitelné, nejsou už v souladu se současnými požadavky uživatelů. Spuštění webu je v plánu letos v září.

„Rádi bychom všem návštěvníkům našich webových stránek nabídli informace o knihovně uspořádané tak, aby se na jedno či dvě kliknutí dostali tam, kam potřebují a aby je mohli plně a bez zkreslení využít ve svém mobilu či tabletu. Zároveň by stránky měly být přístupné uživatelům se zrakovým či sluchovým handicapem ještě lépe než ty dosavadní,“ uvedla Blanka Konvalinková, ředitelka knihovny.

Web Krajské vědecké knihovny www.kvkli.cz je poměrně složitý a vrstevnatý. V jeho pozadí se skrývá redakční systém, do něhož se poměrně pracně vkládají jednak aktuality, informace o činnosti a články, ale i akce knihovny, které jsou umístěny na několika místech — na úvodní straně, v kalendáři akcí a podobně).

Vyhledávání v katalogu či v databázích, které knihovna nabízí, stejně jako vstup do čtenářských kont, musí být na první pohled jasné a nepřehlédnutelné. Nový web bude příjemný, obohacený obrázky či fotografiemi, cizojazyčné verze budou samozřejmostí. Doplní jej opět stránka pro děti a také nově vytvářená stránka Osobností Libereckého kraje.

„Webové stránky, jejich obsah, uživatelská přívětivost i modernost jsou také parametry, podle kterých lidé hodnotí naše instituce. A knihovna je organizací moderní. Tomu musí odpovídat i úroveň a podoba webu,“ zdůraznila Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Samotní pracovníci knihovny si od nové podoby webu slibují zjednodušení redakční práce. „Těšíme se, že nám vkládání textů a obrázků zabere v novém webu daleko méně času než doposud,“ dodala Konvalinková.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky