Liberecký kraj láká stále více turistů, mezi cizinci vedou Němci

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

• 20. 02. 2020 00:00
  • Rozvoj

Hodnocení cestovního ruchu v jednotlivých krajích zveřejnil na svých webových stránkách Český statistický úřad. Libereckému kraji se v tomto srovnání dařilo: meziročně se zvýšil počet hostů, více turistů v regionu i přenocovalo.

„Nabídku pro turisty se snažíme stále rozšiřovat a dělat ji poutavější. Lákáme je především do oblastí v kraji, které sice nejsou turisticky přetížené, ale přesto zajímavé. Zároveň nabízíme nová témata, jako například sklo, bižuterii a výrobu šperků. Pro návštěvníky bývá překvapivé, že se tu tato tradice stále drží a úspěšně funguje. Velmi se o tato odvětví zajímají,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Celkový počet hostů ve srovnání s rokem 2018 vzrostl na 1 042 860. Přibyli tuzemští i zahraniční návštěvníci; klientelu v ubytovacích zařízeních tvořili především ti domácí. Mezi zahraničními hosty opět převažovali Němci, v celkovém podílu tvořili 51 procent. Lůžka v ubytovacích zařízeních v Libereckém kraji byla obsazena meziročně o 5,9 % více, celkově v kraji přenocovalo 3 154 869 hostů, což je šestá nejvyšší hodnota mezi českými regiony.

Hosté

1 005 093