Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Novým radním pro regionální rozvoj a evropské projekty bude Michal Kříž

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 02. 2020 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje dnes zvolilo nového radního pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování. Stal se jím dosavadní krajský zastupitel a člen Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Michal Kříž. Ve funkci nahradí od 1. března 2020 Radku Loučkovou Kotasovou, která končí ke dni 29. února letošního roku a míří na post statutární náměstkyně libereckého primátora pro strategický rozvoj, dotace a majetkovou správu. Pro zvolení Michala Kříže bylo 31 ze 40 přítomných zastupitelů.

„Chtěl bych Radce Loučkové Kotasové poděkovat za její dosavadní práci pro Liberecký kraj a popřát hodně štěstí v novém působišti. Věřím, že jako náměstkyně libereckého primátora bude svoji práci zastávat stejně svědomitě jako dosavadní post na kraji a bude to zároveň znamenat kvalitativní posun ve spolupráci mezi krajem a městem v oblasti evropských dotací a rozvoje našeho regionu,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Ing. Michal Kříž je komunálním politikem, který působí druhé volební období za hnutí ANO v Zastupitelstvu města Turnov. V letech 2013–2017 byl městským radním. V Zastupitelstvu Libereckého kraje je od podzimu roku 2016 a je členem Výboru hospodářského a regionálního rozvoje, který se zabývá chodem odboru a jeho realizovanými projekty. Profesně se Michal Kříž zabývá rozvojem lidských zdrojů ve firmách, jejich vzděláváním, odměňováním, osobnostním růstem a podporou. Je předsedou spolku Pomocné ruce, jehož smyslem je pomáhat osobám se zdravotním postižením najít zaměstnání.

„Mým cílem je úspěšně dokončit převzaté projekty a ty, které běží, dál rozvíjet. Nástup do této funkce je pro mě výzvou. Nastupuji však s vědomím, že Radka Loučková Kotasová vedla svůj rezort skvěle, spolupráci s dalšími organizacemi dobře nastavila a obklopila se týmem chytrých a šikovných lidí,“ uzavřel Michal Kříž, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky