Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Potravinová banka se opět dočká podpory od Libereckého kraje

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 01. 2020 00:00
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Částku 300 tisíc korun poskytne kraj Potravinové bance Libereckého kraje, z.s.  Její činnost spočívá v darování, rozdělování a dobrovolné bezplatné pomoci. Shromažďuje neprodejné a zdravotně nezávadné potraviny věnované zdarma obchodními řetězci, výrobci potravin i samotnými obyvateli a skladuje a přiděluje je humanitárním nebo charitativním organizacím, které poskytují potravinovou pomoc potřebným lidem. Posláním potravinové banky je boj proti hladu a proti plýtvání potravinami.   

Potravinová banka Libereckého kraje, z.s. vznikla jako čtvrtá v České republice a v krajské metropoli funguje od léta 2013. Sídlí v prostorách bývalé pošty v Liberci, v ulici Pionýrů v Rochlici.

„Potravinová banka je jediným zařízením svého druhu v kraji a jedná se o dobře fungující příklad jak pomáhat těm, kteří to skutečně potřebují,“ prohlásil Jiří Löffelmann, radní pro resort životního prostředí, zemědělství a rozvoje venkova.

„Liberecký kraj je významným partnerem Potravinové banky v Liberci už od jejího založení v roce 2013 a pravidelně přispívá na její provoz,“ dodal hejtman Martin Půta.

První rok činil příspěvek 8 tisíc korun měsíčně na úhradu energií, během dalších roků se ustálil na 120 tisících korun, v letech 2017 a 2018 se vyšplhal na 220 tisíc korun, v roce loňském činil 300 tisíc.

Od roku 2018 došlo k výraznému nárůstu obchodů, od kterých Potravinová banka Libereckého kraje odebírá potraviny. V roce 2018 jich přerozdělila 110 tun.   

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky