Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přednáškový blok přinese inspiraci pro učitele biologie

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 01. 2020 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Na čtvrtek 27. února 2020 připravil Liberecký kraj pro učitele biologie a další zájemce přednáškový blok s tematikou popularizace vědy. Beseda se bude zabývat zejména vědeckou fotografií. Inspirační blok bude věnován i tomu, jak kvalitně fotit i bez drahého vybavení. Akce bude probíhat od 9:00 do 13:30 v multimediálním sále budovy Krajského úřadu Libereckého kraje ve 3. patře.

Přednáškový blok povede RNDr. Petr Jan Juračka, Ph.D., QEP, vynikající fotograf a ambasador hned několika firem zaměřujících se na fotoaparáty a příslušenství. Je držitelem několika mezinárodních fotografických cen, jeho fotografie můžete vidět na titulních stranách knih a časopisů. Dále působí jako hydrobiolog a pedagog na Přírodovědecké fakultě UK v Praze a popularizuje vědu, kde může. Přednáší na konferencích (např. TedXPrague), natočil 3 série rubriky Petrova divočina v rámci televizního magazínu Víkend a pro internetovou televizi Mall.tv 22-dílný pořad Ze života fotografa.

Přednáškový blok se uskuteční jako 9. setkání platformy Přírodovědné a technické vzdělávání v rámci projektu Strategické plánování rozvoje vzdělávací soustavy Libereckého kraje (KAP LK) a je pro registrované zdarma. Registrace probíhá u metodičky projektu KAP LK Jany Štefkové prostřednictvím emailu jana.stefkova@kraj-lbc.cz, a to do 21. února 2020 nebo do naplnění kapacity (40 účastníků).

logolink

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky