První novoroční dítě v Libereckém kraji se narodilo opět v českolipské nemocnici, jmenuje se Kristián

02. 01. 2020

První dítě v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v České Lípě. Malý Kristián přišel na svět v 10:47 hod. Chlapeček váží 2310 gramů a měří 44 centimetrů. On i jeho maminka Kateřina ze Starých Křečan jsou zdraví a v pořádku. Hejtman Martin Půta a starostka města Česká Lípa Jitka Volfová dnes oběma popřáli hodně zdraví, štěstí a sil. První holčičkou v kraji je Kateřina, která se narodila na Nový rok ve 12:46 v jilemnické nemocnici.

Rád bych popřál chlapečkovi i mamince všechno nejlepší do života, hodně štěstí a zdraví, a to jednak jménem Libereckého kraje, tak zejména osobně, uvedl hejtman Martin Půta.

Stejně jako loni dostanou první chlapec a také holčička narození v daném roce v Libereckém kraji od hejtmana Martina Půty pamětní zlatý dukát. Dále pak maminka obdrží šek na 5.000 korun a balíček kosmetiky pro miminko. Společnost DryLock dále věnuje novorozeňatům, prvnímu chlapci i první holčičce v kraji, symbolických 2020 plenek.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz