Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První novoroční dítě v Libereckém kraji se narodilo opět v českolipské nemocnici, jmenuje se Kristián  

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 01. 2020 00:00

Sdílet článek

První dítě v Libereckém kraji se na Nový rok narodilo v České Lípě. Malý Kristián přišel na svět v 10:47 hod. Chlapeček váží 2310 gramů a měří 44 centimetrů. On i jeho maminka Kateřina ze Starých Křečan jsou zdraví a v pořádku. Hejtman Martin Půta a starostka města Česká Lípa Jitka Volfová dnes oběma popřáli hodně zdraví, štěstí a sil. První holčičkou v kraji je Kateřina, která se narodila na Nový rok ve 12:46 v jilemnické nemocnici.   

„Rád bych popřál chlapečkovi i mamince všechno nejlepší do života, hodně štěstí a zdraví, a to jednak jménem Libereckého kraje, tak zejména osobně, uvedl hejtman Martin Půta. 

Stejně jako loni dostanou první chlapec a také holčička narození v daném roce v Libereckém kraji od hejtmana Martina Půty pamětní zlatý dukát. Dále pak maminka obdrží šek na 5.000 korun a balíček kosmetiky pro miminko. Společnost DryLock dále věnuje novorozeňatům, prvnímu chlapci i první holčičce v kraji, symbolických 2020 plenek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky