Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rádelská alternativní škola ve stylu Sudbury rozšíří svoje prostory, půlmilionem přispěje i Liberecký kraj

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 02. 2020 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj poskytne 500.000 korun Spolku pro rozvoj svobodného vzdělávání, který provozuje v obci Rádlo první Sudbury školu v České republice. Tuto školu navštěvují děti z celého kraje již pět let. V současné době do ní chodí téměř tři desítky dětí. Nové prostory navýší kapacitu o dalších zhruba 30 míst.

„Zájemců o vzdělávání přibývá, a tak vznikl záměr vybudovat na Rádle novou budovu, aby se škola mohla dále rozvíjet a růst. Celkové náklady na projekt činí 6.550.000 korun. Potřebná povolení jsou vydána a stavba je v plném proudu,“ uvedl Pavel Branda, zakladatel a člen správní rady Liberecké Sudbury školy a místostarosta obce Rádlo.

Dotace v částce 500.000 korun z rozpočtu Libereckého kraje poslouží na úpravu vnitřních prostor pro vybudování jazykové učebny a výtvarné a hudební místnosti. Rozšíření kapacity školy umožní obohatit vzdělávací nabídku na území Libereckého kraje o novou alternativu. Škola Sudbury již nyní vytváří vhodné zázemí pro děti s individuálním vzděláváním a potřebou sociální interakce. Škola bude sloužit jako inovativní laboratoř, jak přizpůsobit vzdělávání rychle se měnícímu světu 21. století. „Myslím si, že je dobré, aby paleta nabídky vzdělávání v Libereckém kraji byla co nejpestřejší a respektovala zájmy a potřeby dětí,“ uzavřel Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky