Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice z Výpřeže směrem na Horní Hanychov se dočká rekonstrukce za bezmála 84 milionů korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 06. 2020 11:49
  • Rozvoj

Sdílet článek

K poslední opravě komunikace III/2784 v úseku Výpřež – Horní Hanychov došlo na konci roku 2008. Nyní je vozovka v nevyhovujícím stavu, a proto rada kraje na červnovém jednání vybrala zhotovitele rekonstrukce. Ta by měla začít, pokud budou v pořádku veškeré administrativní úkony, 20. července letošního roku. Po novém povrchu by mohli řidiči jezdit od léta příštího roku. Celkové náklady na rekonstrukci činí 84 milionů korun.  

„Jsem rád, že nyní můžeme začít s opravou tři kilometry dlouhého úseku z Výpřeže do Horního Hanychova. Celkové náklady činí necelých 84 milionů korun. Stavba je spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu,“ uvedl Jan Sviták, náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Při poslední opravě vozovky na přelomu listopadu a prosince roku 2008 došlo pouze k odfrézování poslední vrstvy asfaltu. Hlouběji se práce neprováděly. Při současné rekonstrukci dojde nejen k odstranění horní vrstvy asfaltu, ale také k úpravě celého podloží včetně zavedení vhodného odvodňovacího systému a výstavby nových opěrných zdí. Komunikaci doplní svodidla a nové dopravní značení.

Další rekonstruovanou komunikací v letošním roce je například silnice III/2635 ve Stvolínkách, kde dojde k velkoplošné opravě úseku v délce 2,138 kilometru. Celkové náklady dosahují 8.535.363,98 korun. V půlce června již také začala rekonstrukce silnice z České Lípy do Dobranova za více než 193 milionů korun. Včera radní také vybrali firmu, která provede rekonstrukci silnice mezi Sklenařicemi a Vysokým nad Jizerou za necelých 70 milionů korun. Zde využije kraj dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Opravovaný úsek měří zhruba 2,4 kilometru.  

V návaznosti na příslib dotace pro kraje od Ministerstva dopravy České republiky hledá kraj nově zhotovitele rekonstrukcí mostů přes potok Jílovku v obci Martinice v Krkonoších, v Dolní Nové Vsi nad Popelkou, přes potok Cedron a přes náhon v Přepeřích a také velkoplošných oprav silnice III/26817 a III/2774 hranice kraje – Cetenov – Všelibice.

„V letošním roce investuje kraj na opravy silnic II. a III. tříd z vlastního rozpočtu částku 496 milionů korun. Dalších minimálně 400 milionů pak chce kraj získat z evropské dotace. „Očekáváme také podporu ze Státního fondu dopravní infrastruktury. O tom pro letošní rok jedná Asociace krajů České republiky. Projekty máme připravené a já pevně věřím, že ještě letos stavební práce začnou,“ uzavřel hejtman Martin Půta.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky